Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com

gipszkarton-polcrendszer

Szolgáltatásaink:

Tisztasági festés

Szobafestés-
mázolás-tapétázás

Gipszkartonozás

Homlokzati
hőszigetelés

Hideg-meleg
burkolás

Anyagbeszerzés

Takarítás

--------------------------
Elérhetőségeink:
--------------------------
Fekete Attila
06-70/397-71-42
--------------------------
info@festesmazol.hu

Bp.Drégelyvár Utca 1158 

gipszkartondísz

 

arajanlat

 

szigetelés

Hőszigetelés
profi módon: ez a Szuditrade Kft !

 Nyáron hűvös - télen meleg !


Az épületek falait kívül és belül is szigetelhetjük. Belső hőszigetelés esetén a téli hidegben a fal kihűl. Mélyebb rétegeiben a harmatpont alá csökkent hőmérséklet miatt kicsapódó párától a falszerkezet átnedvesedik, ami a hőszigetelés leromlását és a falazó anyag fagykárosodását idézheti elő. Emiatt hatásos hőszigetelés csak külső oldalon képzelhető el.

A homlokzatok külső hőszigetelésére legáltalánosabban hőszigetelő hatású vakolatokat, szálas anyagból készült táblákat vagy műanyag habokat használnak.

A hőszigetelő vakolatok alkalmazását csekély hőszigetelő hatásuk kérdőjelezi meg. Ezt szemlélteti az a tény, hogy egy 5 cm-es polisztirolhab lap hőszigetelő tulajdonságait a kivitelezhetőség határait messze meghaladó 20 cm-es vastagságú perlites habarccsal vagy 10 cm-es vastagságú polisztirolgyöngy tartalmú hőszigetelő habarccsal lehetne elérni.
A gyakori polisztirol vastagságok különböző rendszerekben 3 és 10 cm között helyezkednek el.

Melyik a megfelelő vakolat, zsákos vagy vödrös?

A műgyanta adalékokkal javított hagyományos mész-cement bázisú poralakú zsákos vakolatokat víztartalomra való érzékenységük, foltosodási hajlamuk és a kialakítható struktúra inhomogenitása miatt már idejemúlt, nem ajánlott! Legáltalánosabban a műgyanta kötőanyagú felhasználásra kész "vödrös" vakolatok terjedtek el, melyeknek széles szín-, vastagság- és struktúraválasztéka a legváltozatosabb igényeket is kielégíti.

Ha belegondolunk, hogy ma Ausztriában 8 cm az átlagvastagság és Lengyelországban 10 cm, látható, hogy nem szabad itt megállni. Az utólagos hőszigetelésnek ugyanis van még egy járulékos haszna, amit nem szabad szem elől téveszteni. Egy rosszul szigetelt épületben a fal belső oldali hőmérséklete a hidegebb időszakban 13,9 °C-ra is süllyedhet. Ezt csak a helyiség levegőjének emelésével tudjuk kompenzálni, vagyis a szobában a léghőmérséklet a 25 - 26 °C-t is elérheti.

Sajnos, ez még mindig nem jelenti azt, hogy kellemes klímában élhetünk, hiszen a hideg falfelületek felé jelentős energiamennyiséget sugárzunk le, vagyis nagy lesz a hőveszteségünk a homlokzati falak irányában. Ez az energiaveszteség a belső falak felé nem jelentkezik, vagyis ahogy mondani szokták: míg az egyik oldalról megsülünk, a másik oldalról megfagyunk. A jól megválasztott utólagos hőszigeteléssel viszont a hideg napokon sem fog a fal belső oldali hőmérséklete 18 - 19 °C alá süllyedni. Ezzel elérhetjük, hogy 4 - 5 °C-al alacsonyabb léghőmérsékleten ( 20 - 22 °C ) mellett is komfortosabban élhetünk, mint korábban.
Számítások igazolják, hogy ha 1 °C-al csökkentjük a szoba levegőjének hőmérsékletét, azzal 7-8 % fűtési energiát takaríthatunk meg. Így a hideg napokra számítva - amikor is különösen fontos, hogy kevesebb legyen a fogyasztás - akár 40%-al is csökkenthetjük a gázfogyasztást!

Tehát érdemes alaposabban megvizsgálni a homlokzati hőszigetelő rendszerek vásárlása előtt, hogy az "olcsóbb rendszer" hosszútávon kifizetődik-e vagy csak felesleges pénzkidobás! A növekvő energiaárak teszik fontossá a hőszigetelés fokozását. A hőszigetelés egy hosszú távú befektetés, ami hozza a kamatokat a csökkent fűtési költség formájában, amíg csak áll a ház. A jól megoldott hőszigeteléssel nemcsak energiát takarítunk meg, hanem komfortos, lakható lakást is kapunk.         

Hogyan épül fel a rendszer, a kivitelezésnél mire kell ügyelni?

Homlokzati hőszigetelés

Munka folyamata:

A hőszigetelést általában kétfajta rendszerből építjük:

  - Polisztirol lapok (Nikecell)
  - Kőzet gyapot.

 1. lépés

 - Homlokzat átkaparása
 - lazult réteg javítása
 - mélyalapozás

 2. lépés

 Indítóprofilok felhelyezése vízszintesen

 3. lépés

 Nikecell felrakása: A nikecellt kétféleképpen lehet felrakni, fogazott glettvassal húzzuk rá a ragasztót, vagy pogácsázzuk a ragasztót.

 4. lépés

Dűbelezés: A nikecell lapok a ház falaihoz való dűbelezése a jobb tartás érdekében.

5. lépés

Hálózás: A felragasztott nikecell lapok dryvit hálózása a repedések elkerülése végett.

 6. lépés

 Csiszolás: A glettelt felület redőinek lecsiszolása

 7. lépés

 Alapozás: A ház homlokzatának alapozása speciális műgyantás alapozóval.

8.lépés

Színezés

 A nemes vakolat felhelyezése glettvassal majd műanyag glettvassal való bedörzsölése, ami lehet:
-
kapart
-
dörzsölt

Ezeket lehet körkörösen, vízszintesen, függőlegesen vagy átlósan.

A lábazati szigetelés ugyanezzel a technológiával készül, de ott lépésálló nikecellt használunk és a nemes vakolatot is helyettesíthetjük.

Egy rövid űrlap kitöltésével azonnal árajánlatot kérhet.